söndag 10 maj 2009

Kontrollbesök i Mälarviken

Eftersom några av klassens elever uttryckte småoro över sovrummen i Mälarviken och någon till och med uttryckte önskemål om att få sova naken som Marilyn Monroe, beslöt vi oss för att åka och inspektera hus och omgivningar. ”Vi” är Kicki och Lotten – alltså John O:s och Moa B:s mammor.

Det tog bara 20 minuter att köra dit från Mesta trots att vi (som ju kommer från Luleå) irrade runt i Torshällas rondeller en stund. Själva huset är lika gult och fult som alla andra gula, fula hus som byggdes på 1970-talet, men det här med arkitektur tror vi inte att barnen bryr sig om. Och det allra fulaste huset äger ju jag.

Del av Bergmans hus, fult fastän det är byggt redan 1932.

Här syns själva ingången till Mälarvikenhuset, med frukostbord (?) framför.

Den runda ringen är gjord vid fönstren där 20-bäddsrummet finns. Det är alltså tio våningssängar i det stora rummet, och kanske kommer tjejerna att sova där tillsammans med diverse mammor?

De två pilarna pekar på några av tvåbäddsrummen, av vilka vi har bokat sex stycken. Där kan man tänka sig att killarna sover – kanske med en eller annan pappa på madrass på golvet om det skulle behövas.

(Strikt könsuppdelning? undrar ni. Ptja, inte vet vi – för våra barn spelar det ingen som helst roll, de är som syskon.)

En liten grillplats.

En större grillplats.

En rejäl grill.

Köket (och min spegelbild).

Husets baksida med vingliga kanoter.

/Lotten

5 kommentarer:

Lotten Bergman sa...

Skriv något i rutan till höger! Det där med URL kan man strunta helt i!

kicki O sa...

Jag tycker att bilderna blev bra.

Anonym sa...

Jag tycker oxå det var jättefina bilder. Det blir nog en bra klassresa!!/ Annika Erikstedt

Lotten Bergman sa...

Vad trevligt, det tror jag också, Annika!

camilla sa...

Jösses vilka klassreseledare vi har. Det kan inte finnas några oklarheter i någon form hos någon. Bra jobbat alla i planeringsgruppen. Ha en riktigt bra skolresa!!!
Kram Camilla(Douglas mamma)